Wat is diabetescoaching?

Ik ben sinds 1987 werkzaam als diabetesverpleegkundige maar noem mezelf liever diabetescoach. Ik begeleid en empower mensen met de chronische ziekte diabetes. Met als doel hun ziekte en alle consequenties daarvan als een onderdeel van hun dagelijks leven te beschouwen. Er zonder oordeel naar te kijken. De pijn en beperkingen te onderzoeken en er naar te handelen.
Met als hoogste doel hun kwaliteit van leven te vergroten en tot een betere versie van zichzelf te komen.  Mijn ervaring van meer dan 25 jaar als diabetesverpleegkundige heeft mij veel geleerd over alle behandelingsmogelijkheden en consequenties van deze chronische ziekte. Toch zal ik tijdens de coaching vooral gericht zijn op de psychosociale aspecten van je aandoening. Ik geef geen adviezen over de behandeling van je diabetes. Zal wel meedenken en je zo nodig terug verwijzen naar je diabetesteam.