Glucosesensor?

niet vergoed….. Schandalig!

Eindelijk is hij er dan. Een betaalbare glucosesensor die je, net als een navigatiesysteem, de weg wijst. Gewoon de snelste of kortste weg naar je doel. Wat een verademing. Eenmaal in gebruik weet je niet meer hoe het is om zonder te leven. Wie rijdt tegenwoordig nog met de routekaart op de bijrijdersstoel? Veel te gevaarlijk toch?

Daar denken de zorgverzekeraars in Nederland toch echt anders over. Tot op heden moeten mensen dit prachtige systeem zelf bekostigen. Velen kiezen daar nu al voor. Eerder was je een enorme kostenpost op basis van vier of meer glucosestrips per dag. Die centjes houdt je zorgverzekeraar nu in zijn zak.

Maar jeeminee, dit is wat je wilt. Al moet je er een krantenwijk voor gaan lopen. Zoveel gemak en informatie en daardoor zoveel meer inzicht in wat er allemaal gebeurt met die glucose in je lijf. Alsof je een navigatie systeem hebt voor je glucosehuishouding. Hoe handig is dat? Het spaart je vingertoppen van de venijnige prikken die dagelijks nodig zijn om enigszins te weten welke kant je op moet.

De hoogste tijd dat beleidsmakers (of hun geliefden) met de diagnose diabetes te maken krijgen?? …. Ik heb dat nog nooit iemand toegewenst. Geloof mij maar het is onbegrijpelijk dat de sensor nog niet door zorgverzekeraars vergoed wordt. Het maakt me boos. Dagelijks zie ik wat de sensor met mensen doet. Hoe het mensen verandert. Hoe het motiveert. Hoe het leidt tot een hogere kwaliteit van leven. Het mag niet zo zijn dat alleen de rijke mensen in ons land dit kunnen gebruiken!

Zorgverzekeraars Nederland, ga tot vergoeding over want dit is waar mensen met diabetes lang op gewacht hebben. Dit is wat hen helpt de diabetes-kliffen en -ravijnen te omzeilen en gezonder aan de eindstreep van hun leven te komen.

Rijd jij nog zonder navigatie met je auto naar een onbekende bestemming?

Ik niet.

Een gedachte over “Glucosesensor?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *